(1980)

Carlsen/if [SE], 1980 Series
 
Volume:
1
Price:
?
Pages:
404
Indicia frequency:
?
Indicia / Colophon Publisher:
?
Brand:
?
ISBN:
91-510-2584-1 Search at WorldCat
Barcode:
?
Editing:
?

Jan Lööf's Felix (Table of Contents)

Felix / cover / 1 page (report information)

Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Colors:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf

Characters:
Felix; Fantomen [The Phantom]; Storklas; Tarzan; Dick Tracy; Mandrake; Lothar; Lillklas?

Förord (Table of Contents: 1)

text article / 4 pages (report information)

Script:
Magnus Knutsson

Synopsis:
Beskrivning av Jan Lööf och hans serier, med tonvikt på Felix.

Jan Lööf-bibliografi (Table of Contents: 2)

text article / 1 page (report information)

Script:
?

Genre:
biography
Synopsis:
Bibliografi över Jan Lööf. Innehåller också en lista på litteratur om Jan Lööfs serier.

Felix på Stora Apön (Table of Contents: 3)

Felix / comic story / 14.5 pages (report information)

Script:
Jan Lööf
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf?

Genre:
adventure
Characters:
Fiffige Alf [Felix]; Papegojan Sara; Djurdoktorn (Alfs vän); Halmhatten (skurk); Halmhattens två gorillor (skurkar); Kapten Karlsson (kung på en söderhavsö, äger Sara); Kapten Lurifaxius (skurk); Johan (ung pojke); Kocken (vill äta upp Sara); Fyrvaktaren (hjälper Johan och Alf)
Synopsis:
Den talande papegojan Sara dyker upp hemma hos Fiffige Alf (Felix) och att hennes husbonde, kapten Karlsson, sitter skeppsbruten på Stora Apön. Kapten Karlssons fiende kapten Lurifaxius och hans underhuggare Halmhatten djurdoktorn, Alf och Sara till fånga och seglar mot Söderhavet. Alf, Sara och och skeppspojken Johan lyckas rymma och stöter på Kapten Karlsson som har blivit kung på en Söderhavsö. Lurifaxius är kung på en annan ö, och han rustar till krig. Kapten Karlsson, Alf och Sara ger sig av för att befria djurdoktorn.
Reprints:
 • Innehåller stripparna 1-1 tom 58-1.

Indexer Notes

Publicerar hela episod ett.

Felix och tidsmaskinen (Table of Contents: 4)

Felix / comic story / 40 pages (report information)

Script:
Jan Lööf
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf ?
Editing:
? (original)

Genre:
historical; science fiction
Characters:
Fiffige Alf [Felix]; Professor Propp (Alfs vän); Robert (professorns robot och betjänt); Bröderna Brax (skurkar); Telepathos (vetenskapsman i det antika Grekland); Jätteapan Kong (mekanisk apa); Leonides (adelsman i det antika Grekland); Simon (pelarhelgon); Argos (Telepathos örn); Urtidshunden; Vildmannens son; Vildmannen (grottman från urtiden); Skräcködlan (Tyrannosaurus Rex från forntiden); Cirkusdirektör von Hetzen (skurk); Clownen Koko (underhuggare till von Hetzen)
Synopsis:
Professor Prop, Felix och Robert reser med hjälp av Propps tidsmaskin till det antika Grekland där de blir sålda som slavar, bygger en flyganordning för att kunna fly från Kolossen på Rhodos och blir cirkusdirektörer. Väl hemma i nutid vill de sätta upp ett nytt cirkusnummer och hämtar med hjälp av tidsmaskinen hem en Tyrannosaurus Rex och en vildman. Cirkusumret saboteras av cirkusdirektören von Hetzen och clownen Koko. Vildmannen vill åka hem men Propp vägrar och Vildmannen förstör tidsmaskinen och rymmer.
Reprints:
 • from Fiffige Alf daily (PIB, 1967 series) [strippnummer 1-2 till 160-2]

Indexer Notes

Publicerar hela episod två

Felix och det stora upproret (Table of Contents: 5)

Felix / comic story / 50 pages (report information)

Script:
Jan Lööf
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf ?
Editing:
?

Genre:
adventure; advocacy; crime; science fiction
Characters:
Felix; Vildmannen; Big Bill (boxare); Chefen för banditskolan; Charlie (Chefens underhuggare); Alex (lärare i maskeringskonst); Herman (chefens kusin och sprängämnesexpert); Tom och Harry (fångar på fängelseön); Fängelsedirektörn; Professor Propp (Felix vän); Robert (professorns robotbetjänt); Jätteapan Kong (mekanisk apa); Vildmannens son; President Ramon Ortega (diktator på San Fernando); General Diego (försvarsminister på San Fernando); Don José Miguel Hernandes de Clemente y Santos (kulturminister på San Fernando); Överste Conrad (polischef på San Fernando); Juan (trädgårdsmästare och revolutionär); Antonio (revolutionär); Mister Jackson (affärsman); Gomez (revolutionär); Carlos (revolutionär)
Synopsis:
Vildmannen får jobb som boxare och går en match mot den jättelike Big Bill som det är meningen att han ska förlora mot. Istället vinner han och blir osams med en lokal gangster som satsat pengar på Bill. Under tiden har Felix gett sig ut för att leta efter Vildmannen och båda två blir tillfångatagna av gangstern som visar sig vara chef för en skola för bovar och banditer. Felix och Vildmannen blir tvångsrekryterade till skolan och vinner strax chefens förtroende. De behövs till ett svårt uppdrag - att befria chefens kusin Herman från en fängelseö så att han kan ta jobb på skolan som lärare i sprängämnesteknik. Felix lyckas befria Herman som börjar planera en stor kupp mot ön San Fernando, men vad han inte berättar för skolans chef är att han egentligen vill göra revolution och störta öns diktator Ramon Ortega. Felix och skolans maskeringsexpert Alex ger sig iväg till San Fernando utklädda till arkeologer. Genom att låtsas leta efter en mycket gammal skatt lyckas de gräva sig in i riksbanken och stjäla allt Ortegas guld. Alex och Felix vinner förtroendet från den lokala befrielseorganisationen SFURR och tillsammans med dem och eleverna från banditskolan gör de uppror och störtar Ortega.
Reprints:
 • från stripp 1-3 till 200-3.

Indexer Notes

Publicerar hela episod tre.

Felix och de flygande tefaten (Table of Contents: 6)

Felix / comic story / 29.5 pages (report information)

Script:
Jan Lööf
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf ?

Genre:
advocacy; science fiction
Characters:
Felix; Alex (Felix vän); Docent Nilsson (flygande tefatsexpert, Alex vän); Kapten Kalfjäll (skurk); Gregor (rymdvarelse); Togo (rymdvarelse); Apan Chico (astronaut); Den enögde härskaren (diktator på Alfa X); Golath (robot); Feffe (hövding över skogsfolket); Maskinhjärnan (dator på rymdraketen); Kalle Anka (på film); Mr Walker [Fantomen, The Phantom]
Synopsis:
Docent Nilsson har lyckats ta reda på att ett flygande tefat kraschlandat vid Nordpolen och den skurkaktige Kapten Kalfjäll har kidnappat honom för att han ska visa honom vägen till tefatet. Felix och Alex stjäl en flygmaskin och följer efter. De hittar tefatet och blir vänner med rymdvarelsen Gregor och tillsammans befriar de Nilsson. Tyvärr sjunker tefatet i havet innan de hinner använda det. Gregors partner Togo sitter i ett annat, skadat tefat i omloppsbana. Om Gregor och Togo ska kunna återvända till sin hemplanet Alfa X måste Gregor få upp material för att laga tefatet. Felix byter plats med chimpansen Chico som ska skickas till Venus och hjälper Gregor och Togo. När Gregor och Togo ska åka tillbaka till Alfa X kidnappar de Felix. Resan hem tar 850 år och när de kommer fram har mycket hunnit hända, den gamla civilisationen ligger i ruiner och människorna har kommit dit och tagit över. En enögd kejsare tvingar befolkningen att arbeta i en gruva. Togo leder med Felix hjälp ett uppror och störtar den enögde. Felix hittar en gammal rymdraket som han använder för att återvända hem. Raketen landar i vattnet och Felix får hjälp av Fantomen som är ute och fiskar.
Reprints:
 • från stripp 1-4 till 118-4.

Indexer Notes

Publicerar hela episod fyra. I albumet Felix' äventyr #5 finns en annan version av äventyret, där är stripparna 67-4 tom 118-4 borttagna och ersatta med en nytecknad stripp som avslutade äventyret precis innan Felix hinner åka med ut i rymden.

Felix och Fantomen (Table of Contents: 7)

Felix / comic story / 26 pages (report information)

Script:
Jan Lööf
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf ?
Editing:
?

Genre:
crime; fantasy-supernatural; satire-parody; science fiction
Characters:
Felix; Fantomen [The Phantom]; Devil; Kapten Nemo (skurk); Fritz (Nemos underhuggare); Guran; Alexander van Toomen (Fantomens far, den onda doktor M); Cirkusdirektören Isidor; Otto (Mister X, gangsterledare); Charlie (Ottos underhuggare)
Synopsis:
Fantomen blir tillfångatagen av kapten Nemo och blir senare tvingad att visa gangstrar till Dödskallegrottan. Fantomen som nu är helt förkrossad, tar jobb på tivoli. Felix övertygar Fantomen om att han fortfarande är stark och Fantomen hjälper till att besegra gangstern Otto. Otto tar dock Felix till fånga och för honom till doktor M. Fantomen och Felix försöker hindra tidernas största rån där doktor M rånar alla banker i staden. Doktor M:s identitet avslöjas - M är Fantomens far Alexander van Toomen. Doktor M förvandlar Fantomen och de flyger till Transsylvanien.
Reprints:
 • från stripparna 1-5 till 104-5.

Indexer Notes

Innehåller hela episod fem.

Felix och varulven (Table of Contents: 8)

Felix / comic story / 28.5 pages (report information)

Script:
Jan Lööf
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf ?
Editing:
?

Genre:
horror-suspense; satire-parody
Characters:
Felix; Propeller-Jack (pilot och Felix vän); Amiralen (galen skurk); Boris; Ingenjör Frank N. Stein (tandläkare och uppfinnare); Frank N. Steins monster; Oleg (Frank N. Steins svekfulla medhjälpare); Greve Dracula; Doktor Mabuse (Doktor M); Fantomen (The Phantom); Flaxande Skallen (Draculas bästa vapen); lady Dracula; Zooägaren
Synopsis:
Felix anlitar Propeller-Jack för att flyga efter Fantomen och Doktor Mabuse till Transsylvanien. Bensinen räcker inte så de tvingas landa på ett hangarfartyg mitt ute i Atlanten. Där huserar en galen amiral som försöker ta dem till fånga, men Felix och Jack undkommer och förhindrar ett atombombsprov på kuppen. Väl i Transsylvanien övernattar de hos en familj där mannen i huset (Boris) är ute och jagar vampyrer. Det visar sig att han har blivit biten, och för att bota honom måste de ta honom till tandläkaren och uppfinnaren doktor Frank N. Stein. Doktor Stein håller på att bygga ett monster som ska kunna bekämpa vampyrerna, men hans svekfulla medhjälpare Oleg är i maskopi med greve Dracula och han sätter eld på byn och försöker skylla det på monstret. Planen misslyckas och Dracula kidnappar Felix för att hämnas. Jack och monstret befriar Felix och murar igen hela Draculas slott så att vampyrerna (och doktor Mabuse och Fantomen som också bor där) inte ska kunna komma ut. För att göra trakten ännu säkrare samlar man ihop alla varulvar och säljer dem till ett zoo.
Reprints:
 • från stripp 1-6 till 114-6
Keywords:
monsters

Indexer Notes

Repriserar hela episod sex.

Felix i Vilda Västern (Table of Contents: 9)

Felix / comic story / 33 pages (report information)

Script:
Jan Lööf
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf?
Editing:
?

Genre:
western-frontier
Characters:
Felix; Zooägaren; Cheeta (intelligent chimpans); Doktor Brown (från hälsovårdsnämnden); Johnny Muller (Felix vän); Tom (skurk); Harry (skurk); Producenten; Gamle Mike; Risiga Kråkan (Sioux-hövding); Flaxande Skatan (Risiga Kråkans son); Nick Sullivan (skurk); Scarface Hogan (revolverman); Pablo Juarez (tjuruppfödare); Zarate Lopez (bandithövding); Lonnie Morton (revolverman); Gubben Rufus; Billy (Rufus son); Dolores Lopez (Zarate Lopez fru); Jorge (kulsprutevakt); Teresa (Jorges fru)
Synopsis:
Felix får jobb som djurskötare på djurparken med varulvarna från förra episoden. Någon stjäl varulvarna och med hjälp av den intelligenta chimpansen Cheeta lyckas Felix spåra dem till en filmstudio. Där träffar han den före detta skådespelaren Johnny Muller som hjälper Felix att identifiera skurkarna som hans gamla kollegor Tom och Harry. Felix och Johnny jagar efter skurkarna som flyr med ett gammalt ånglok från en vilda västerninspelning, och på något sätt tar tågresan dem tillbaka till 1800-talets vilda västern. Felix och John kommer i kontakt med Sioux-hövdingen Risiga Kråkan, och de erbjuder sig att hjälpa honom befria hans son Flaxande Skatan som sitter fängslad i en närbelägen stad. I staden styr Nick Sullivan (tecknad som Richard Nixon), och han gillar inte inblandning. Han hyr den ökände revolvermannen Scarface Hogan att göra slut på Felix och Johnny, men med Flaxande Skatans hjälp lyckas de besegra honom och få honom och Sullivan inburade. Felix och Johnny drar till Kansas City där Johnny vinner en rodeotävling. Tjuruppfödaren Pablo Juarez har problem i sina hemtrakter med bandithövdingen Zarate Lopez, och han rekryterar Felix och Johnny för att hjälpa till. Tillsammans med gubben Rufus och hans urstarke son Billy ger de sig av. De träffar på en av Zarates banditer som de tar tillfånga, men han lyckas fly och tar Felix som gisslan. Felix undkommer och ger sig in i Zarates läger. Där märker han att banditernas fruar håller på att göra revolt, och Felix hjälper till. När banditerna är besegrade kommer John och de andra, men de går i en fälla och hamnar i en explosion och svimmar. När de vaknar är de på ett modernt sjukhus och undrar om alltihop var en dröm.
Reprints:
 • från stripp 1-7 till 132-7

Indexer Notes

Publicerar hela episod sju.

Felix och Ben Hassans skatt (Table of Contents: 10)

Felix / comic story / 33 pages (report information)

Script:
Jan Lööf
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf ?
Editing:
?

Genre:
adventure; fantasy-supernatural
Characters:
Felix; Smith (Ballongfarare, Felix vän); Elof; En tam apa; Arnold Hansen (skeppsbruten, Felix vän); kapten Crook (ökänd pirat); prins Yussef; furst Azab (skurk); Aida (Azabs tama panter); Selim (trollkarl); Malek (trollkarl); Omar Oz (trollkarl); Omar Oz talande korp; Aladin (Ben Hassans kompis); Kalifen (skurk); Lampans ande
Synopsis:
Felix träffar ballongflygaren Smith och tillsammans tar de en tur i hans ballong. Det blir oväder och hamnar på en öde ö i tropikerna. De får flaskpost från någon som heter Arnold Hansen som sitter skeppsbruten på en ö i närheten. De reser dit, men den onde piraten Kapten Crook har fått syn på dem och han vill ha tag i Hansen eftersom Hansen är den enda som vet var Ben Hassans skatt finns. Felix och Smith besegrar Crook och tar hans skepp och åker med Arnold Hansen till staden Al Aram, där de blir tillfångatagna av den onde furst Azab. Azab tar Hassan som gisslan för att Felix och Smith ska leta reda på skatten. Felix och Smith ger sig iväg och hittar till slut Ben Hassan som visserligen har skatten (en lampa) men inte har förstått hur man ska använda den. Genom en slump kommer Hassans kompis Aladdin på att om man putsar lampan dyker en tjänstvillig ande upp. Med andens hjälp återvänder Felix och Smith till Al Aram och befriar Arnold Hansen.
Reprints:
 • från stripp 1-8 till 132-8

Indexer Notes

Repriserar hela episod åtta.

Felix och meteoren (Table of Contents: 11)

Felix / comic story / 28.5 pages (report information)

Script:
Jan Lööf
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf?
Editing:
?

Genre:
crime; science fiction
Characters:
Felix; Max (reporter, Felix vän); Bonden; Egon (kriminalreporter); Herr Schopenhauer (juvelerare); Teodor Knock (diamanttjuv); Big Butch; Allan; Yyor (rymdvarelse); Zalmiac (rymdvarelse)
Synopsis:
Felix åker tillbaks till Europa. Tillsammans med tidningsreportern Max åker han iväg för att undersöka en meteor som fallit ner i närheten. Meteoren visar sig innehålla några rymdvarelse som (precis som i Världarnas Krig) tänker ta över jorden med sin dödsstråle. Tyvärr behöver de diamanter för att deras plan ska gå att genomföra, och genom att ta en bonde som gisslan lyckas de tvinga Felix och Max att ge sig ut för att få tag i några. Tillsammans med den legendariske diamanttjuven Teodor Knock och busen Big Butch lyckas de råna en juvelerare, och efter att ha handskats med Butch som vill ha diamanterna för sig själv återvänder de till rymdskeppet. Rymdvarelserna bereder sig på att erövra jorden, men Felix får dem att ångra sig genom att visa dem alla fabriker och bilar och annat som de i så fall måste förstöra. Felix övertalar rymdvarelserna att kolonisera månen i stället.
Reprints:
 • från stripp 1-9 tom 114-9

Indexer Notes

Publicerar hela episod nio.

Felix och Cecilia (Table of Contents: 12)

Felix / comic story / 33 pages (report information)

Script:
Jan Lööf
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf ?

Genre:
adventure; crime
Characters:
Felix; Privatdetektiven (Felix vän); Cecilia; Bröderna Wilson (skurkar); Doktor Anton Schröder (skurk); Billy (Cecilias hund); Mrs Wilson (skäggiga damen); Ursus (stark man); Raggar-Nisse (raggare); Abbe (raggare); Klas Gustavsson (polis); Nielsen (skrotgubbe); Benjamino Jensen (fånge); Bertil (fångvaktare)
Synopsis:
Felix blir bekant med en detektiv som får besök av miss Cecilia som fruktar för sitt liv. Cecilias far har dött och lämnat efter sig ett arv som Cecilias onde farbror doktor Schröder gärna vill åt. Schröder och hans hantlangare bröderna Wilson, försöker kidnappa Cecilia, men med hjälp av Felix, privatdetektiven och den urstarke cirkusartisten Ursus lyckas de komma undan. Skatten finns någonstans på Nytorget, men det har både Felix och Schröder listat ut så när Felix och hans vänner kommer dit har Schröder gillrat en fälla. De hittar inte skatten och det blir bråk och när Cecilia springer därifrån kommer hon i slang med ett gäng raggare. Raggarna hjälper till med att oskadliggöra Schröder, och de firar med att dricka och åka runt i sin bil. Schröder ringer polisen och lyckas få de flesta av dem inburade och ta Cecilia till fånga. Under tiden har Felix kommit på att skatten är ett guldsvärd, men det har hamnat hos en av raggarna, och raggarens far slänger det. Schröder lyckas lura ur Felix informationen, och medan han letar på ett skrotupplag efter svärdet försöker Felix och detektiven komma på ett sätt att befria raggarna och Ursus ur fängelset. Det slumpar sig så att en av fångvaktarna köper svärdet till en musikaluppsättning på fängelset. Under musikalen flyr raggarna och en biljakt tar vid. Vid en polisspärr åker de fast, men då dyker Schröder upp och visar att det är han som är den egentliga skurken så raggarna får gå fria. Svärdet hamnar på havets botten och Schröder och bröderna Wilson hamnar i fängelse.
Reprints:
 • från stripparna 1-10 tom 132-10

Indexer Notes

Repriserar hela episod tio.

Felix i Afrika (Table of Contents: 13)

Felix / comic story / 31 pages (report information)

Script:
Jan Lööf
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf ?
Editing:
?

Genre:
advocacy; jungle
Characters:
Felix; Zooägaren; Johansson (vakt); Tooby Tuck (elefant); Bobby Dick (elefant); Kapten Baldo (elefantjägare); Brazza-Ville (hotellägare); Queggo (elefantjägare); Juan Da Silva (elefantjägare); Krüger (skurk); Abdulla (affärsägare); Jomo (gerillasoldat); Farsan; Boy (Farsans son); Cheeta; Fantomen (på bild); Angela (Boys fästmö); Generalen
Synopsis:
Zooägaren har ett problem som han ber Felix hjälpa honom att lösa. Hans vita elefant har dött och han vill att Felix ska försöka fånga en ny. Felix åker till Afrika, träffar elefantfångaren Kapten Baldo och de ger sig ut i djungeln på jakt efter Baldos svurne fiende, den vita elefanten Bobby Dick. Baldo har ett gigantiskt "elefantfångarfartyg", en stor farkost på larvfötter som han jagar elefanter med. Jakten går inget vidare och snart blir elefantfångarfartyget erövrat av den lokala gerillan och Felix och Baldo irrar runt i djungeln. De stöter på gerillans högkvarter där de fängslas, men snart byter de sida och bestämmer sig för att hjälpa gerillan i dess kamp mot den diktatoriska regimen. Baldo hinner försonas med Bobby Dick. Tillsammans med den lokala hjälten Farsan beger de sig till staden där de lyckas bli vänner med en general, och genom att lura honom kan de spränga en damm så att hela staden översvämmas. På så vis störtas regimen.
Reprints:
 • från stripparna 1-11 tom 124-11

Indexer Notes

Repriserar hela episod elva. Jan Lööfs sista Felix-äventyr.

[Introduktion av Bellman] (Table of Contents: 14)

text article / 1 page (report information)

Script:
?

Synopsis:
Kort bakgrund till serien Bellman.

[Bellman blir seriefigur] (Table of Contents: 15)

Bellman / comic story / 1 page (report information)

Script:
Lars Mossberg
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf?

Genre:
humor
Characters:
Bellman; Mandrake; Storklas; Ferd'nand; Dagobert Krikelin
Synopsis:
Redaktionen för Folket i Bild/Kulturfront behöver en ny seriefigur, och just då går Bellman förbi på gatan. Redaktionen beslutar sig för att göra en serie om honom.
Reprints:
 • Från Folket i Bild/Kulturfront, 1972.

[Bellman på Galna Hästen] (Table of Contents: 16)

Bellman / comic story / 1 page (report information)

Script:
Lars Mossberg
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf?

Genre:
humor
Characters:
Bellman; Butikschefen; Nilsson (kassör)
Synopsis:
Bellman är i snabbköpet och har huvudvärk så han stoppar ett paket fil under mössan. Han blir anklagad för stöld och kassören som upptäckte honom får två biljetter till Galna Hästens liveshow. Kassören bjuder Bellman till butikschefens förtret.
Reprints:
 • Från Folket i Bild/Kulturfront, antagligen 1972.

[Bellmans kusin Sixten] (Table of Contents: 17)

Bellman / comic story / 1 page (report information)

Script:
Lars Mossberg
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf?

Genre:
humor
Characters:
Bellman; Sixten (Bellmans kusin); von Cronblom (skojare)
Synopsis:
Bellmans kusin Sixten komer på besök till Stockholm. Sixten blir rädd för alla finnar och förgade och som han tror kriminella element i staden och rusar mot stationen, där han möter von Cronblom som han tycker ser trevlig ut. Men von Cronblom är en skojare som stjäl Sixtens väska.
Reprints:
 • Från Folket i Bild/Kulturfront, antagligen 1972.

[Stadsarkitekten] (Table of Contents: 18)

Bellman / comic story / 1 page (report information)

Script:
Lars Mossberg
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf?

Genre:
advocacy; satire-parody
Characters:
Stadsarkitekten; Bellman
Synopsis:
Stadsarkitekten planerar att förfula staden med jättelika betonghus, men själv bor han i en pittoresk villa.
Reprints:
 • Från Folket i Bild/Kulturfront, antagligen 1972.

[Hyresstrejken, del ett av tre] (Table of Contents: 19)

Bellman / comic story / 1 page (report information)

Script:
Lars Mossberg
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf?

Genre:
advocacy; satire-parody
Characters:
Bellman; Mandrake; Lothar; bankdirektör Lennart Holm (hyresvärd)
Synopsis:
Bellman och hans grannar (bland dem Mandrake och Lothar) beslutar sig för att hyresstrejka i protest mot en omotiverad hyreshöjning.
Reprints:
 • Från Folket i Bild/Kulturfront, antagligen 1972.

[Hyresstrejken, del två av tre] (Table of Contents: 20)

Bellman / comic story / 1 page (report information)

Script:
Lars Mossberg
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf?

Genre:
advocacy; satire-parody
Characters:
Bellman; Per-Åke Pop (reporter); bankdirektör Lennart Holm (hyresvärd); Bosse Teddybjörn (programledare); Östen Warnebring
Synopsis:
Bellman är i TV och berättar om hyresstrejken, och hyresvärden är också där. Hyresvärden går bärsärk och anfaller programledaren.
Reprints:
 • Från Folket i Bild/Kulturfront, antagligen 1972.

[Hyresstrejken, del tre av tre] (Table of Contents: 21)

Bellman / comic story / 1 page (report information)

Script:
Lars Mossberg
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf?

Genre:
advocacy
Characters:
Erna Holm (hyresvärdens fru); bankdirektör Lennart Holm (hyresvärd); Bellman; Mandrake; Angela Davis (på TV)
Synopsis:
Hyresvärden beslutar sig för att vräka alla hyresgäster, men hans fru blir så arg att hon lämnar honom. Hyresgästerna beslutar sig för att bo på ett kollektiv i Upplands-Väsby. Hyresvärden tröstar sig med flaskan.
Reprints:
 • Från Folket i Bild/Kulturfront, antagligen 1972.

Indexer Notes

Jan Lööfs sista Bellman-episod.

Ville (Table of Contents: 22)

Ville / comic story / 6 pages (report information)

Script:
Jan Lööf
Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Colors:
Jan Lööf
Letters:
Jan Lööf?

Reprints:
 • Från tidningen Vi, första avsnittet publicerades i maj 1975. Hela serien finns publicerad i albumet Ville, Carlsen Comics 1976.

Indexer Notes

De första sex sidorna av serien Ville.

Felix og tidsmaskinen (Table of Contents: 23)

Felix / cover reprint (on interior page) / 1 page (report information)

Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Colors:
Jan Lööf

Characters:
Fiffige Alf [Felix]; Professor Propp
Reprints:
 • from Felix på eventyr (Forlaget Carlsen, x series) #1 [Felix og tidsmaskinen, Danmark]

Indexer Notes

När albumet för första gången publicerades i Sverige använde man ett annat omslag som inte Jan Lööf tecknat.

Felix og det store oprør (Table of Contents: 24)

Felix / cover reprint (on interior page) / 1 page (report information)

Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Colors:
Jan Lööf

Genre:
adventure
Characters:
Felix; Juan; Alex
Reprints:
 • Från Felix på eventyr #2 - Felix og det store oprør, Carlsen Comics (Danmark).

Indexer Notes

När albumet för första gången publicerades i Sverige använde man ett annat omslag som inte Jan Lööf tecknat.

Felix och varulven (Table of Contents: 25)

Felix / cover reprint (on interior page) / 1 page (report information)

Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Colors:
Jan Lööf

Genre:
adventure
Characters:
Felix; Frank N. Steins monster
Reprints:
 • Från Felix' äventyr #3 - Felix och varulven.

Felix och Cecilia samt Felix i Vilda Västern (Table of Contents: 26)

Felix / cover reprint (on interior page) / 1 page (report information)

Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Colors:
Jan Lööf

Characters:
Felix; Cecilia; bröderna Wilson; Billy; Ursus
Reprints:
 • from Felix' äventyr (x, x series) #4 [Felix och Cecilia samt Felix i Vilda Västern]

Felix i Afrika samt Felix och de flygande tefaten (Table of Contents: 27)

Felix / cover reprint (on interior page) / 1 page (report information)

Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Colors:
Jan Lööf

Genre:
adventure; science fiction
Characters:
Felix; Farsan
Reprints:
 • Från Felix' äventyr #6 - Felix i Afrika samt Felix och de flygande tefaten.

Felix och Ben Hassans skatt samt Felix på Stora Apön (Table of Contents: 28)

Felix / cover reprint (on interior page) / 1 page (report information)

Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Colors:
Jan Lööf

Characters:
Felix; Smith; Lampans ande
Reprints:
 • Från Felix' äventyr #7 - Felix och Ben Hassans skatt samt Felix på Stora Apön.

Ville (Table of Contents: 29)

Ville / cover reprint (on interior page) / 1 page (report information)

Pencils:
Jan Lööf
Inks:
Jan Lööf
Colors:
Jan Lööf

Characters:
Ville; R-17
Reprints:
 • Från albumet Ville.